Kamperen met een camper

Een camping heeft u eigenlijk niet nodig, want in de camper zijn alle voorzieningen aanwezig om vrij te kunnen staan waar u wilt. U kunt dan om te overnachten gebruik maken van camperplaatsen. 

Een camperplaats is een, speciaal voor campers ingerichte parkeerplaats. Hier mag men de camper parkeren en overnachten. Meestal zijn er voorzieningen om tegen een kleine vergoeding (enkele euro's per nacht) schoon water te tanken en de vuil-watertank en toilet te legen. Ook elektriciteit is meestal aanwezig. Een camperplaats is geen camping. U kunt niet even met uw camper wegrijden en bijv. stoelen en tafel laten staan om uw plek te "reserveren". Hier geldt weggegaan is plaats vergaan.

Verder zijn er ook verschillende boeken te koop met camperplaatsen bij de ANWB, Nederlandse Kampeerauto Club of de Camper Club Nederland. Kijk op onze linkpagina voor internetsites over camperplaatsen.

U kunt natuurlijk ook kiezen voor een camping. U bent dan zeker van uw plaats, u kunt er meerdere dagen blijven, er zijn voldoende voorzieningen aanwezig en u staat op een "afgesloten" terrein. Zeker met kinderen is dit aan te raden.

Camperplaatsen zijn er in veel verschillende uitvoeringen. Zo vind u bij dorpen en steden vaak een camperparkeerplaats, aangelegd door de gemeente, waar u 24 of 48 uur mag blijven staan. Andere mogelijkheden zijn bijv. faciliteiten bij diverse camperbedrijven en fabrikanten (bijv. bij Dethleffs in Isny). Of bij diverse wijnboeren in Frankrijk, Spanje, , Zwitserland of Duitsland (bv de Weinstrasse aan de Moezel bij Trier)